Вхід

Відбулося установче Засідання Комітету з кібербезпеки ГО «Асоціація професіоналів корпоративної безпеки України»

03.11.2017
Цього року керівництвом громадської організації «Асоціація професіоналів корпоративної безпеки України» було прийнято рішення про створення Комітету з кібербезпеки, установче засідання якого відбулося 2 листопада у Києві. Рішення про створення Комітету було обумовлено актуальністю питань кібербезпеки в Україні і світі, необхідністю ефективного та швидкого реагування на масові кібератаки, а також нагальністю розробки та впровадження відповідних стандартів кібербезпеки.

До складу комітету увійшли найкращі експерти галузі, а на посаду Голови Комітету з кібербезпеки одноголосним рішенням було затверджено Олександра Кардакова, Голову Спостережної Ради «Октава Капітал».

До складу Комітету також увійшли:

- Володимир Безмалий, незалежний експерт, Microsoft Security Trusted Advisor, MVP Consumer Security;

- Володимир Кург, R&D директор компанії «IT Інтегратор»;

- Павло Булавін, директор компанії «Евротелеком»;

- Віталій Якушев, операційний директор компанії "10Guards".

Члени Комітету обговорили план майбутньої діяльності, зокрема проведення круглого столу щодо протидії потенційним кібератакам із залученням керівництва Кіберполіції Києва та інших правоохоронних органів з функціями забезпечення кібербезпеки. Члени Комітету наголосили на необхідності розробки стандартів у галузі та їхнього ефективного впровадження, а також підвищення рівня Security Awareness на підприємствах країни.

Засідання відбулося за участі Голови Правління АПКБУ Сергія Погребного, Голови комітету Керівників СБ Віктора Панчака та представника комітету з корпоративної розвідки Павла Верхняцького.

Запрошуємо експертів із кібербезпеки до участі в роботі Комітету та в складі АПКБУ, адже тільки спільними зусиллями можна протистояти сучасним викликам та загрозам.