Вхід

Відбулось засідання комітету "Кіберстійкості бізнесу"

29.05.2019
Відбулось перше засідання новоствореного комітету "Кіберстійкості бізнесу".

Минулого тижня новий комітет АПКБУ - комітет кіберстійкості бізнесу - провів свою першу зустріч, на якій були обговорені питання напрямки діяльності комітету на найближчі місяці, а також його місія і призначення. Що виражено в тексті нижче.

Проникнення технологій в автоматизацію бізнесу зробили його залежним від їх працездатності. Прихід в кіберзлочинність професійних організованих кібер-угрупувань зробили кібератаки на успішний бізнес невідворотними. Аксіома про те, що невзламуваних компаній не існує, вже стала зрозуміла навіть нетехнічних менеджерам.

У гру вступає новий термін "кіберстійкість" - здатність бізнесу зберігати працездатність до кібератаки (підготуватися до неї і зробити її максимально дорогою для кіберзлочинців), ефективно реагувати на дії "чорних" хакерів під час кібератаки, а також швидко і з мінімальними втратами відновитися після неї .

Кіберстійкість - це більше, ніж кібербезпека, це більше, ніж просто технології. В основі лежать три головних складових - технології, процеси і люди.

Наш комітет по кіберстійкістібізнесу представляють експерти, які допоможуть будь-якому бізнесу стати кіберстійким. Ми готові запропонувати компаніям повний спектр послуг по кіберустійкості - від приведення стратегії кібербезпеки у відповідність з бізнес-стратегією до впровадження технологій будь-якої складності і призначення, від імітації хакерських атак на компанію до розслідування вже скоєних кіберзлочинів, від моніторингу безпеки вашої компанії до навчання персоналу і багато чого інше.

Комітет з кіберстійкості бізнесу зацікавлений співпрацювати з усіма комітетами АПКБУ з метою взаємовигідної презентації своїх послуг, а також прийняття участі в спільних заходах.

Також комітетом було прийнято рішення провести окремий захід в листопаді 2019 року. Головним стрижнем цього заходу стануть практичні демонстрації наслідків зломів різних технологій, включаючи "розумні" пристрою, на бізнес в цілому і топ-менеджмент зокрема.