Вхід

Створено Комітет корпоративної безпеки агробізнесу

06.06.2024

Повномасштабна війна стала справжнім випробуванням для агробізнесу. Засмічення земель, демонтаж логістичних маршрутів, перебої в постачанні стратегічної номенклатури товарів, блокування ринків збуту, та ще безліч інших ризиків, які утворились протягом останнього історичного періоду . Але, попри всі перешкоди, агробізнес продовжує працювати і шукати нові шляхи для розвитку та діяльності, з метою підтримки економіки держави. 

Оскільки одним із фундаментів діяльності підприємства є захищеність законних та життєво важливих інтересів суб’єкта господарювання, як від внутрішніх так і зовнішніх загроз, як ніколи є актуальним формування   професійної спільноти  фахівців з корпоративної безпеки агробізнесу.  

Саме потреба в побудові ефективного майданчика для комунікації та обміну досвідом, підвищення професійного рівня серед співробітників  безпеки, починаючи з малого бізнесу і закінчуючи великими транснаціональними корпораціями, стала ключовим для впровадження реалізації функціонування Комітету корпоративної безпеки агробізнесу. Робота комітету стане можливістю впроваджувати кращі практики з питань корпоративної безпеки саме аграрного сектору. 

Мета комітету - творення, структурування та розвиток корпоративної безпеки агробізнесу із застосування кращих практик корпоративної безпеки та управління. 

До основних напрямів роботи, але не виключно, будуть відноситись: 

Моніторинг операційних процесів:  ключовим завдання напрямку є поширення кращих практик забезпечення операційного моніторингу виробничих процесів в агробізнесі за допомогою технічних та IT рішень з метою здійснення контролю та запобіганню інцидентів та правопорушень 

Регіональна безпека  та охорона: ключовим завданням є координація роботи у напрямку  майнової безпеки бізнесу, а також забезпеченню належних режимів безпеки та охорони підприємств, на попередження нанесення матеріальних збитків та вивчення потенційних регіональних ризиків. 

Економічна безпека: основним завданням напрямку є обмін досвідом та інформацією з метою ефективного виявлення, запобігання та мінімізація ризиків та загроз економічної безпеки підприємств, оптимізація та забезпечення найбільш ефективного використання корпоративних ресурсів для досягнення стратегічних цілей. А також узагальнення кращих практик протидії корпоративному шахрайству, проведення внутрішніх перевірочних заходів. 

Запрошуємо представників служб безпеки агробізнесу долучитись до АПКБУ, а саме до Комітету корпоративної безпеки агробізнесу.