Вхід

Спільнота АПКБУ та ASIS Ukraine Chapter минулої п’ятниці отримала чудову можливість спілкування наживо

04.10.2023

Члени АПКБУ давно не зустрічались наживо, отже було про що поговорити.

Почали зі знайомства, оскільки за рік, що минає, до лав АПКБУ доєдналися нові члени.

Згадали основні події 2022-23 років – які заходи проводили, що обговорювали і як це допомогло захистити наші бізнеси. Ті, хто не зміг бути присутнім на зустрічі, можуть ознайомитися з презентацією Голови правління АПКБУ Ivan Gerasymovych.

Окремо було про VII Курс «Корпоративна безпека бізнесу», який ми не змогли розпочати 24.02.2022 через широкомасштабне вторгнення росії в Україну, але все ж таки успішно провели у 2023-му. Було багато схвальних відгуків, але є над чим працювати для підготовки наступного VIIІ Курсу, який плануємо запустити весною 2024 року. Очікуємо, що до команди спікерів доєднаються нові члени Асоціації, які прагнуть професійного розвитку і мають чим поділитися з колегами (бажаючі пишіть виконавчому директору АПКБУ Олені Табалі).

Послухали цікаву доповідь керівника комітету Корпоративної розвідки Ігоря Паліводи. Пишаємось тим вкладом, що внесений цим комітетом АПКБУ в розвиток можливостей наших спецслужб і правоохоронних органів в боротьбі з агресором.

Керівник найбільшого за чисельністю комітету АПКБУ - Керівників СБ Сергій Нечипоренко розповів про нові виклики у сфері корпоративної безпеки, з якими зіштовхнулися бізнеси під час воєнного стану в Україні. На початку листопада плануємо чергову зустріч на тему «Ризики воєнної осені – 2023).

Не забули згадати «добрим словом» наші правоохоронні органи, яких в умовах війни продовжують тиск на бізнес і навіть посилюють його – бізнесів в Україні все менше, а тиск правоохоронців все більше.  18 жовтня плануємо предметно поговорити про це на он-лайн зустрічі членів АПКБУ.

Під час зібрання вирішили щомісяця проводити он-лайн зустрічі членів АПКБУ із запрошенням колег з ASIS Ukraine, де обговорювати актуальні проблеми корпоративної безпеки.

ASIS Ukraine Chapter Chair Mykola Mikheiev розкрив переваги сертифікації за стандартами ASIS для професійного розвитку і росту. Сподіваємось, що кількість українських колег, які мають сертифікати CPP, щороку зростатиме.

Жваву дискусію присутніх викликала презентація команди Олександра Кардакова першої уніфікованої системи захисту обʼєктів критичної інфраструктури СФЕРА by Octava Defence. Було цікаво і, що найголовніше, дуже корисно, оскільки СФЕРА -  єдина комплексна система, яка поєднує в собі РЛС (радіолокаційну систему), акустичні датчики, оптичні та тепловізійні системи, софт з наданням інформації до засобів знищення БПЛА та вогневої активної протидії. Це дозволяє швидко визначати ворожу ціль та оперативно її знищити.  

На завершення зустрічі присутні мали можливість посмакувати чудові напої під маркою Rudiy Kit виробництва Chateau de Kardakov та смічні блюда української кухні від «Хуторець на Дніпрі».

Нічого не замінить живого людського спілкування! – саме в цьому ми в черговий раз переконалися під час зустрічі наживо членів АПКБУ та ASIS Ukraine Chapter.

Далі буде…