Вхід

Sayenko Kharenko і ​​PwC Україна проводять дослідження «Оцінка безпеки ведення бізнесу в Україні» 2.0

29.06.2021

Sayenko Kharenko і ​​PwC Україна за підтримки Асоціації професіоналів корпоративної безпеки України (АПКБУ) і ASIS International – Ukraine Chapter проводять дослідження «Оцінка безпеки ведення бізнесу в Україні». У рамах дослідження буде опитано керівників і власників середнього та великого бізнесу в Україні.

Мета опитування – отримати та консолідувати оновлені дані про ключові виклики, з якими стикається бізнес, а також на підставі проведеного аналізу розробити варіанти вирішення проблем, що стоять сьогодні перед бізнесом.

У першому опитуванні, яке проводилося Sayenko Kharenko за підтримки АПКБУ і ASIS Ukraine в листопаді 2020 року, взяли участь представники більш ніж 100 компаній, половина з яких налічує понад 500 співробітників у штаті. З його результатами можна ознайомитися за посиланням.

Перше дослідження показало, що бізнес спільнота потребує регулярної та якісної аналітики в сфері безпеки бізнесу, тому було прийнято рішення підготувати друге дослідження, яке повинно стати більш масштабним та комплексним, а його результати спільно проаналізують і опишуть юристи Sayenko Kharenko та ​​форензік-фахівці PwC в Україні.

Партнер Sayenko Kharenko Сергій Погребний коментує: «В нашій практиці ми щодня переконуємося, що з кожним роком ведення бізнесу в Україні стає все більш складним, а іноді і небезпечним процесом. Крім глобальних проблем світового економічного спаду, викликаного в першу чергу пандемією, українському бізнесу доводиться долати і труднощі локального характеру, пов’язані з тиском на нього з боку держави, рейдерськими атаками і корупцією. Я переконаний, що впоратися з погрозами бізнесу можна, тільки об’єднавши зусилля його представників і розробивши єдину стратегію стабільності та розвитку. Дослідження, яке ми проводимо, допоможе нам виявити комплексні проблеми і запропонувати варіанти їх вирішення».

В свою чергу, керівник практики Форензік PwC Україна Андрій Третяк зазначає: «Питання безпеки так само залишаються серед ключових в частині забезпечення сталого розвитку бізнесу в Україні, як локального, так і міжнародного. А також, безумовно, відіграють важливу роль в контексті економічного розвитку України та її інвестиційної привабливості. В рамках дослідження ми об'єднали наш досвід та експертизу для вивчення даної проблематики в сучасних реаліях бізнесу та підготовки практичних рекомендацій щодо шляхів її вирішення».

Запрошуємо керівників та власників бізнесу в Україні взяти участь у дослідженні, відповівши на запитання в анкеті.

Всі відповіді є суворо конфіденційними та анонімними і будуть консолідовані в загальний звіт, який буде презентований на спеціальному заході.