Вхід

Корпоративна служба безпеки: роль у захисті бізнесу і держави 

22.06.2017
20 червня 2017 року відбувся семінар «Корпоративна служба безпеки: роль у захисті бізнесу і держави», організований Sayenko Kharenko спільно з Асоціацією професіоналів корпоративної безпеки України (АПКБУ). 

Сергій Погребной, голова правління АПКБУ, партнер Sayenko Kharenko, розпочав семінар з інформації про Асоціацію професіоналів корпоративної безпеки України, її структуру, напрямки та стратегію діяльності до 2020 року. Пан Погребной підкреслив необхідність структурування ринку корпоративної безпеки та напрацювання спільних стандартів роботи галузі.

Віктор Панчак, територіальний менеджер з безпеки (Україна, Туреччина, Євразія) Mondelez International, член Правління Консультативної Ради OSAC в Україні, розповів про корпоративні стандарти з безпеки американського бізнесу та роль служби безпеки компанії у підтримці бізнесу та його захисту від зовнішніх і внутрішніх загроз. Він наголосив на значній ролі Уряду США в документальному та інструментальному забезпеченні корпоративної безпеки бізнесу США за кордоном.

Іван Герасимович, директор з ризиків і безпеки Smart Holding, екс-заступник Голови Служби Безпеки України, зосередився на питаннях побудови корпоративної служби безпеки для ефективного захисту бізнесу та поділився власним досвідом та підходами у цій сфері. Було визначено основні напрямки захисту бізнесу, об’єкти забезпечення безпеки, цілі та завдання служби безпеки. Пан Герасимович наголосив на необхідності комплексного підходу до забезпечення захисту бізнесу.

Сергій Самойленко, екс-директор з безпеки ПАТ «Фармак», розкрив особливості функціонування служби безпеки на промислових підприємствах, окреслив основні ризики, фокусні завдання служби безпеки, а також розповів про стандарти та належні практики в сфері безпеки промислового підприємства. Пан Самойленко приділив значну увагу питанням інформаційної безпеки та технічним рішенням, що її забезпечують.

В рамках семінару відбулась дискусія щодо необхідності Закону України «Про корпоративні «приватні» служби безпеки юридичних осіб недержавного сектору», під час якої учасники семінару обговорили доцільність розробки та прийняття такого Закону в майбутньому. 

В обговоренні взяли участь понад 80 топ-менеджерів, керівників юридичних департаментів, керівників служб безпеки та комітетів з корпоративної безпеки українських та міжнародних корпорацій, експертів ринку приватної безпеки та представників компаній, що надають послуги на ринку приватної безпеки.